Gaura Ágnes Vámpírok Múzsája

10:51





Impressum
Cím Vámpírok Muzsája
Író Gaura Ágnes
Fordító -
Sorozat Borbíró Borbála 01
Eredeti Kiadó & Magyar Kiadó Delta Vision Kft,
Kiadás éve & Megjelenés éve (magyarul) 2012
Nyelv(olvasás) Magyar
ISBN: 978 615 5161 38 4

Tartalom
Vámpírok múzsája a Borbíró Borbála-sorozat első kötete, melyben a hirtelen állás nélkül maradt magyar vámpírológus Bori azon kapja magát, hogy egy öltönyös-csizmás, az udvariasságot még hírből sem ismerő férfi beszervezi őt a Magyar Titkosszolgálathoz, és kénytelen beépülni az úgynevezett IQ vámpírokhoz, akik immár nélkülözhetetlenek a hatékony kormányzati munkához, viszont érthetetlen módon egy ideje elhanyagolják feladataik ellátását. Ebben a kötetben már megismerkedhetsz a háttérvilág fontosabb alkotóelemeivel: megtudhatod, mi a különbség egy IQ vámpír és egy ÖQ vámpír között, mit csinál egy vámpírmúzsa, hogyan működik a Magyar Titkosszolgálat Természetfeletti Ügyosztálya, és hogy van, aki körül nem csupán azért nagyobb a légmozgás, mert a meteorológia szolgálat szeles időt jelzett... 


Vélemény
A történettel belecsöppentünk egy olyan világban ahol a vámpírokról és egyéb mitikus lényekről tudnak ráadásul ők vezetik az Országot, mindezt a mai Magyarországon. A várttal szemben, minden klisétől és
sablontól mentes. Új és egyedi.
Nem beszélve arról, hogy megoldást adhatna a politikára. J
A karakterek többsége jól megfontolt, egyéni és nem megszokott. A meleg pártól, egészen a művész vámpírig mindenki fellelhető. Bori a vámpírológus szakmájával(amit "ő maga talált ki magának") elhelyezkedik egy olyan hivatalnál, amire a magyar emberek még csak nem is gondolnának hogy létezik ilyen. (És ha valakinek egyiptológus szakmája van? :)) Attila az új főnök se semmi ahhoz képest, hogy negyvenhat éves. És a párbeszédeik elégé kacagtatóra sikeredtek.
 Azt hiszem ők olyanok mint Anita és Cat & Bones sorozat, mindig megnevetett.
Ligeia pedig elég érdekes személyiséget alkot önmagában is.
De aki olvasta az tudja mindezt, aki meg még nem olvasta ezt a könyvet az tegye meg  nyugodtan, megmondom én is féltem belevágni, de kiolvastatta magát velem igen gyorsan. Egyébként csak nekem terelődött arra a gyanúm már az elején hogy azért tudnak mindent Boriról, ami a végére kiderült?
Jah és az már csak hab,hogy én is bölcsésznek készülök!
Hoztam egy-két kisebb részletet miért van nevethetnékem(megtalálhatók az Író honlapján is) :)

Az, hogy valaki vámpírokkal dolgozik együtt, nem sokat dob a fittness-programján: én hamar rájöttem, hogy fizikailag úgysem tudom felvenni velük a versenyt, ergo fölösleges ebbe bárminemű energiát feccölni. Maradt az agymunka és a dobótechnikám fejlesztése.”
(VM 117. oldal)
„– Nem érdekel, ha másnapos. Nem érdekel, ha whiskyszagú. Nem érdekel az se, ha az ölembe hány, de szálljon be abba a rohadt kocsiba, mert sürgősen beszélnünk kell.”
(VM 112. oldal)
Bemegyek reggel a laborba, és kijövök késő este vagy hajnalban. Napfényt alig látok, néha a saját anyám is megijed tőlem, mert vámpírnak hisz. De elvégeztem azt a munkát, ami szükséges ahhoz, hogy végre felvehessük a harcot a vámpírok ellen.”
(VM 68. oldal)
Soha ne tarts eredeti műalkotást bárki számára elérhető helyeken – felelte. A múltkor lenyúltak egy Van Gogh-reprót ez első emeleti folyosó faláról, pedig elég vacak másolat volt. Persze, azért hízelgett az eltűnése.”
(VM 275. oldal)


Értékelés
Történet 5/5
Szerplők 5/5
Szóhasználat 5/5
Cselekmény 5/5
Bórító 5/5
Tartalom leírás 5/5
Cím fordítása 5/-


♥♥♥♥♥



You Might Also Like

0 Vélemény