Tavi Kata Nyitótánc

6:36






Impressum
Cím Nyitótánc
Író Tavi Kata/Tóth Katalin
Fordító -
Sorozat Sulijegyzetek 01.
Eredeti Kiadó & Magyar Kiadó Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve & Megjelenés éve (magyarul) 2013
Nyelv(olvasás)Magyar
ISBN: 978 963 373 697 5

Tartalom
Lilla imád táncolni, épp ezért alig várja az új középiskolát és a tánccsoportot, az új barátnőket, no meg a helyes fiúkat. 
Csakhogy a szomszédba költözött nyáron a leghelyesebb srác, a kosaras Krisztián, aki úgy fest, mint egy rockisten.
A szülők azt mondják, valaha ők barátok voltak, de akkor miért olyan elutasító Krisztián?
Mi zajlik a kosárcsapatban, miért vitáznak egymással a fiúk, hol nyíltan, hol burkolva? Tényleg a tehetség számít?
Mi történik a lányok között? Hogyan lehet barátságból elutasítás, szeretetből harc? Van-e megbocsátás egy lánycsapatban?
Lilla nagyszájúan lavíroz az iskola nyüzsgő életében, barátságok és szerelmek között. Szurkol a kosárcsapatnak, szenved a feleltetések alatt, és hol örömmel, hol bánatosan éli a középiskolások mindennapi, ám izgalmas életét.

Vélemény
A borító abszolút nem idézi bennem a történet hangulatát, a szereplőket pedig felesleges volt ilyen módon feltüntetni. Mivel mindketten kinéznek 25 év körül egyetemistának mint  14/15 -16 éves gimisnek.A tervekben volt egy-kettő ami tetszett azok vannak az eredeti alatt.
Megpróbáltam függetlenül ítélni az SzJG-től és a saját iskolás éveimtől, de nem igazán jött össze, aki ennek ellenére tovább olvassa ezt a kis bejegyzést annak mondom sem az írót sem az olvasóit nem szeretném megbántani.
De ez a kis történet habár olvastatta magát, nem volt olyan aminek hiányolnám a végét.  A történetben nem lehetett elhatárolni ki kivel van, kit hogy hívnak, mindenkinek a karaktere olyan összeszedetlen volt, ráadásul nem voltak normálisan bemutatva sem, és néhány szereplőt nem kicsit kevertem. A tanárokat
pl.: meglehetettet rendesen különböztetni.
A főszereplő lánynak érdekes karaktere volt olvas, meg dalszöveget fordít meg profi egyes tárgyakból, de olyan nem is tudom, olyan furcsa és kidolgozatlan. Krisztiánt nem szeretem egyenesen idegesített. Márkot inkább tartottam volna főszereplő jellegű pasinak, és Kristófot is inkább vagy valami meleg barátnak.  Az összes szereplővel egy alapproblémám volt főként, miszerint túlságosan hajaztak, a fentebb említett bizonyos könyv kisarkított szereplőire.Akiket emiatt legalább tudtam hogy kicsodák.
Ami pedig a történetet illeti egy részről túl zsúfolt más részről túl kevés. Az alap történet szintén hasonlít, mint például az egyik legjobb barátnő meg kergül első év második felében, a csaj nyüglödik (bocsánat de tényleg így van) a pasi miatt, bár itt sejthető, hogy valamely érzelmeket táplál iránta. A legjobb barátnő visszatér és kiderül hogy a pasi barátjába szerelmes.
Jó tudom, hogy nehéz elvonatkoztatni attól a bizonyos SzJG-től, de ha már valami ilyesmi történetet ír akkor egy kicsit más milyen jellegű eseményeket tárjon az olvasó elé, ne pont ugyan az legyen a fő sztori. (Flóra-Virág, Emó-Gót => nem jön csak ennyire össze) Habár az alap elgondolás nem lett volna rossz de így olyan nagyon..., Annyi a pozitívuma, hogy életszerűbb emberek és nem könyvekből tanulják a gyerek nevelést, mernek né ha lépni.

Értékelés
Történet 5/4
Szerplők 5/2
Szóhasználat 5/4
Cselekmény 5/3
Bórító 5/3
Tartalom leírás 5/4
Cím fordítása 5/-

♥♥♥


xoxo
Eloise


You Might Also Like

0 Vélemény