Eloisa James Éjféli csók

15:36




Impressum
Cím Éjféli csók / A Kiss at Midnight
Író Eloisa James
Fordító Beck Anita
Sorozat Tündéresék 01/ Happily Ever After 01
Eredeti Kiadó ???
Magyar Kiadó General Press
Kiadás éve 2010
Megjelenés éve (magyarul) 2013
Nyelv(olvasás)Magyar
ISBN: 978 963 643 490 8

Tartalom
Az árva Kate egy vidéki birtokon éldegél mostohaanyjával és féltestvérével, Victoriával. Talpraesett, dolgos teremtés, aki intézi a birtok ügyeit, s nem sok gondja van bálokra, társasági mulatságokra.
Egy nap azonban mostohaanyja ráparancsol, hogy vegyen részt egy bálon, mégpedig a húga képviseletében, annak jegyese, Lord Dimsdale oldal
án. A szerepcsere oka meglehetősen prózai: a két fiatalnak sürgősen házasságot kell kötnie, amelyre Dimsdale egyik hercegi rokonának is áldását kell adnia. Victoria arcát azonban kutyaharapás csúfítja, így Kate-nek kell eljátszania a szerepét a hercegi bálon.
Gabriel herceg maga is nősülni készül: menyasszonya egy gazdag orosz hercegnő, akinek a hozománya segítheti ki a férfit nehéz anyagi helyzetéből, miután váratlanul a nyakába szakadt egy romos angliai kastély felújításának és számtalan rokona ellátásának kötelezettsége. Kate és Gabriel a báli forgatagban egymásra találnak, s a szívük lángra lobban. De vajon hová vezetnek az érzelmek, ha a hercegnek nősülnie kell, Kate pedig szegény lány?

Vélemény
A borítóra tehettetek volna inkább egy cipelőt vagy egy normálisabb éjfélt ütő  órát.
A történet tényleg nem behatárolható időleges (annyit tudni hogy nagyjából egy hét az esemény utána eltelik két hónap de hogy mindezt hányas évben)szempontból de az biztos, hogy Angliában játszódik.
A főszereplők között nem érzek kémiát. A lány nem érzékeli magáról hogy milyen szép is ő, de egy kicsit zavaró hogy az írónő többször is elmondja, hogy a munka következtében lett ilyen és az is hogy amúgy pedig szép. Így nem csoda ha szegény lány ilyen, de azért néha akkor is megráznám. Meg ha valaki állandó napon volt azért nem sül négere, csak normális színe lesz ha hajlamos rá nem pedig porcelán fehér bőrű, mint egy baba.
A herceg, karaktere lehetet volna jobb is és nem a végén kellet volna határozni, jó tudom így hosszabbra nőt egy kicsivel az amúgy se kétszáz oldalas kis könyv. Egyébként a pasi igen kétszínű, egyébként nem hiszem, hogy ne tudott volna arról, hogy (Spoiler: a lány végül megkapja örökségét, mert mint tudjuk akkoriban
mindenki tud mindent egy-két nap múlva)
Kedvenc szereplőim, hogy azért ne csak rossz legyen a keresztanya Henry néni és Wick. Henry néni tiszta modern és több férjet is elfogyasztott nő, és Wick, akiről csak kevesen tudják, hogy a herceg féltstvére, ennek ellenére az aggodó komornyik szerepében tetszeleg, aki szinte mindent elintéz.
A történet bár idézi a hamupipőke jeleget, mégis fordulatokban gazdag. Az üveg cipellő nagyon tetszet nekem. És az is hogy az édes apa milyen kis csélcsap emberke volt. Én is szeretnék egy ilyen apát(lány nagyapja) és keresztanyát együtt aki férjet intéz nekem. :)


Értékelés
Történet 5/4
Szerplők 5/3
Szóhasználat 5/5
Cselekmény 5/4
Bórító 5/4
Tartalom leírás 5/
Cím fordítása 5/5

♥♥♥♥


You Might Also Like

0 Vélemény