Kim Karr Kötődés - Connected

16:55

Kim Karr
Kötődés - Connected


Impressum
Cím Kötődés - Connected
Író Kim Karr
Fordító Dudás Éva
Sorozat Connections #01
Eredeti Kiadó ?? (Később Penguin)
Magyar Kiadó WOW
Kiadás éve 2013
Megjelenés éve (magyarul) 2015
Nyelv(olvasás) Magyar
ISBN: 9789631219968

Tartalom
Dahlia London lelkét apró darabokra törte egy kegyetlen tragédia. Úgy érzi, a szerelmével együtt a boldogságtól is búcsút kellett vennie. Örökre.
Hiába telnek az évek, a szomorúságot nem tudja maga mögött hagyni. Ám amikor megbízzák, hogy készítsen interjút River Wilde-dal, a The Wilde Ones zenekar frontemberével, akiért egy régi, véletlen találkozásuk óta titkon rajong, mindketten lángra gyúlnak. Minél több időt töltenek együtt, annál jobban elmélyül a kapcsolatuk. Dahlia végre elhiszi, hogy megtalálta a lelki társát.
A gyász és a folyton kísértő múlt azonban ismét a felszínre tör. Vajon elkezdődhet-e így kettejük közös jövője? Vagy az élet még tartogat elképzelhetetlen fordulatokat?
A sorozat különös történettel indul, tele fájdalmasan felkavaró és lüktetőn izgalmas dallamokkal, akárcsak az a kétarcú zenei világ, amelynek kulisszái mögé bepillanthat az olvasó.

Vélemény
Már az elején levett a könyv a lábamról kivételesen tetszett a gitáros külső és a Wild Ones felirat a madarakkal és felhőkkel. A WOW kiadós borítok közül talán ez volt számomra, ami elsőre elnyerte a tetszésem mert a zöld, a Van Gogh stílusú, és a három betűsorosak nem igazán az én ízlésem, de megbarátkoztam velük. Ennek viszont nagyon tetszett az utalása az egyedisége,  szemben az amerikai NA-s erotikussal.
A történet nem is játszódhatna máshol, mint Amerikában, ahol egy kis banda hirtelen a csúcsra juthat és ha már banda említsem meg, hogy a szerző belevette Kellan Kyle D-bags bandáját és Jake Weathers The Mighty storm-ját is a már ismert történetekből egy fajta intertextusként. Ezzel csak nem  előre akarja vetíteni a kérdéses folytatás? És ha már Amerika, akkor ne feledkezünk meg LA-ről, a Hollywood feliratról és a vegasi esküvőkről.
Hát kezdjük talán a szereplők sorát Dahliával, megértem a fájdalmat, amit átél a családja elvesztése miatt, a másik fájdalmát nem szeretném megtapasztalni milyen lehet egyáltalán. A hősnő zeneszerető
és felelős divatos lány kiegészülve a fotózás szeretetettel. Egyegytemi bulis Halloween éjjel megismerkedik az akkor még új bandával a Wild Ones tagjáva
l Riverrel, akit faképnél is hagy az akkori barátja miatt. Háromévvel később gyerekkori  barátjának, Ben  eljegyzett menyasszony. Öt évre rá ismét találkozik Riverrel. Nekem egy pici problémám volt a szereplőkkel, mindenki baromi tökéletes, kedves és mocskosul sok pénze van. Ráadásul Dahlia mindenkitől gyémántokat, oké hogy van pénzük, de néha elgondolkodom hova lehet ennyit az embernek magára aggatnia.
Az alapötletet jó volt a  cselekménye ésszerűen épült fel a már ismert elmekből, némi csavarral persze. A megfogalmazás és a fordítás is jó, ami gyorsan olvashatóvá teszi a történetet egy nyári hajnalon. Bár nekem néha túl sok volt az időbeli ugrás a vége felé.
Örülök, hogy csak most olvasom kritika írás közben a fülszöveget, mert különben lelőtte volna a fél történetet.

Értékelés
Történet 5/4
Szerplők 5/5
Szóhasználat 5/5
Cselekmény 5/3
Bórító 5/5
Tartalom leírás 5/3
Cím fordítása 5/5

♥♥♥♥


xoxo

Elle

You Might Also Like

0 Vélemény