Samantha Shannon Csontszüret

10:30

Samantha Shannon
Csontszüret

Impressum
Cím Csontszüret / The Bone season
Író Samantha Shannon
Fordító Juház Viktor
Sorozat Csonszüret #1 The Bone Season #1
Eredeti Kiadó Bloomsbury
Magyar Kiadó Atheneum
Kiadás éve 2013
Megjelenés éve (magyarul) 2013
Nyelv(olvasás) Magyar
ISBN: 963293287

Tartalom
Sötét bűbáj és gonosz varász a fantasy szerzők új generációjának legjobbjától.
Booklist

A szindikátusnak dolgoztam. Ha úgy vesszük, hacker voltam. Nem gondolatolvasó, inkább elmeradar, aki az éterre hangolódva fogta annak minden rezdülését. Olyasmit is érzékeltem, ami nem a közvetlen közelemben történt: rögtön tudtam, ha kint, az utcán végigsétált egy látó, és megéreztem, amikor Covent Gardenben gyülekezni kezdtek a lelkek. Amint rákapcsoltak a létfenntartó gépekre, a Seven Dials egy mérföldes körzetében bármit kiszagoltam az éterben. Ha bárkinek kedve támadt a I-4 szennyesében turkálni, Jaxon záros határidőn belül már ugrasztott is. Meggyőződése szerint ennél sokkal többre is képes lehettem volna, de Nick minden kísérletezést megtiltott. Fogalmunk sem volt, milyen következményei lennének rám nézve.

2059. Scion London.
Paige Mahoney látszólag egy átlagos tizenéves lány, aki titokban egy alvilági szervezetnek dolgozik. Kisstílű lopások helyett ő nagyobb tétben játszik. Paige egy álomhacker, aki feltöri mások elméjét, és a gondolataikban kutat fontos információk, összeesküvési tervek után. Mindezt pénzért. Egy nap azonban sötét és gonosz erő keríti hatalmába… beláthatatlan következményekkel
Oxford több évszázada lekerült a térképről, azóta titkos börtönváros, ahol a paranormális bűnözőket tartják fogva egy idegen faj felügyelete alatt. A rephaiták belőlük toboroznak a hadsereget, hogy véghezvigyék titkos tervüket. Paige mentora és kiképzőtisztje Arcturus, a vérhitves, aki halálos ellensége az embereknek. Ahhoz, hogy szabaduljon, be kell törnie mestere elméjébe, és fel kell fedni a titkát…

A The Bone Season trilógia, akár a Mátrix és Az éhezők viadala, korunk nagy sagája. A könyveket immár 24 országban magas előlegért vették meg a legjobb ifjúsági-fantasy kiadók, a történetből készülő filmet a Hobbit stábja készíti, akár az új Twilight is lehet belőle

Vélemény
Érdekes könyv volt az már biztos, de a borító, a cím alapján sem olvastam volna el, ha nem olvashattam volna el az első három fejezetet a kiadó oldalán. Tehát a tanulság olvassunk egy könyvet akkor is ha szörnyű a külseje. A fülszöveg utólag olvasva elég érdeke volt.
A történet ideje akár lehetne a jelen is de egy kicsit a jövőben járunk. A helyszín London és egy eldugott kis falut fedezhetünk fel Skóciában ha jól emlékszem. Érdekes volt az is hogy Anglia hogyan foglalta el Írországot és a lány írsége.
A szereplők érdekesek voltak, fejlődtek bár várható volt a vége.
Tetszett a világ megalkotás, a megbúvó dolgok háttérben. Az idegenek és a kepeségekkel bíró mímes lordok sem volt egy rossz ötlet. Jól volt felépítve a kasztrendszer, de a disztópikus regényekben szinte várható ez a kis csavar.
Volt benne minden: kialakuló szerelem, apokaliptikus száll viszonylagos boldog vég. De hogy őszinte  legyek még a megbúvó idegenek nélkül is jó lett volna a könyv, szívesen olvastam volna a banda háborúkról, amik benne voltak.
 Az alapötlet kifejezetten jó volt és a cselekmény is megállja a helyét de valami  hiányzott belőle…
Nem tudom miért, de a narráció is valahogy meg fogott magának.

Értékelés
Történet 5/5
Szerplők 5/5
Szóhasználat 5/5
Cselekmény 5/5
Bórító 5/3
Tartalom leírás 5/4
Cím fordítása 5/5


♥♥♥♥♥


Elle


You Might Also Like

0 Vélemény