Melissa Landers Elidegenítve

4:58

Melissa Landers:Elidegenítve
(Alienated)



Impressum
Cím Elidegenítve
Író Melissa Landers
Fordító  Marczali Ferenc
Sorozat Alienaated #01
Eredeti Kiadó Disney Hyperion
Magyar Kiadó Maxim/Dreamválogatás
Kiadás éve 2014
Megjelenés éve (magyarul) 2014
Nyelv(olvasás) Magyar
ISBN: 9789632615462

Tartalom
Cara, a 17 éves diáklány az egyik legkiválóbb tanulója a midtowni középiskolának, amikor egy nap Ferguson igazgató behívja az irodájába. Nem mindennapi hírt közöl a lánnyal: Carát választották ki a L'eihrek arra, hogy egyik cserediákjukat fogadja otthonába egy teljes évre. Két évvel ezelőtt derült fény egy másik bolygó létezésére, melyen az emberekhez hasonló lények élnek, a L'eihrek. Bár kinézetükben szinte azonosak az emberi fajjal, de technológiájukban, felfogásukban, és az élethez való hozzáállásukban teljesen különböznek. 
Egy jóval fejlettebb fajt képviselnek, és céljuk a Földön élő emberekkel való barátságos kapcsolat kiépítése. Carának egy éve van rá, hogy megismerje Aelyxt, és vendégül lássa, majd ő maga is egy évet fog tölteni Aelyx otthonában. De nem egyszerű a helyzet, mivel az emberek kétkedve fogadják a más bolygóról érkező idegeneket. Carára nagy nyomás nehezedik, mert barátai is egyre bizalmatlanabbak Aelyxszel szemben. És ahogy az emberek és a L'eihrek kapcsolata egyre inkább kezd meginogni, úgy fűzik egyre szorosabb szálak a lányt Aelyxhez. Úgy tűnik, a két nép közötti összecsapás elkerülhetetlen. Az egyre baljósabb eseményeket felgyorsítja, mikor az emberek egy radikális csoportja megöl egy l'eihrit. Vajon milyen szerep jut Carának és Aelyxnek ebben a kiélezett helyzetben? Elég erős a szerelmük, hogy átvészeljék a megpróbáltatásokat, vagy örökre el kell engedniük egymást?

Vélemény
A történet elején megismerkedhetünk a vörös hajú Caraval, aki nem igazán rajong a gondolatért, hogy ufo cserediák-programmban vegyen részt, ahogy Eric és barátai gyűlölik ezeket a nagyon külföldi lényeket. És a lények nagyon egyformán és nagyon szexin néznek ki köszönhetően fejletségüknek és szaporodási programjuknak, amivel föltalálták a rák ellenszerét és meggyógyítottak rengeteg embert köztük Cara anyját. 
És ott van Aelyx, a L'eihr, aki mindazért amit tesz bűntudatot érez, miközben beleszeret a lányba.
Az alaptörténet tehát igen jó. Na é a kivitelezés? Az is jó, olvastatja magát, és valljuk be olyan téma körül forog, amin egyszer legalább mindenki elgondolkodott. A narálása kettős szóval tényleg nem lehet ok panaszra, hogy csak az egyik féltől tudunk meg mindent. És a helyszín választás nem is lehetne jobb Amerika egy csendes kisvárosánnál, ahol mindenki tud mindenkiről mindent, míg mézes mázosak, majd szinte ahogy változik a köz vélemény úgy változnak ők is.
A szereplőkről: Cara maga kettős, de egyébként szerethető főhős. Itt nem is ő rá van inkább panasz
drámázás szempontjából hanem Aelyx-en és ugye ott van még az ex barát és barátnő akik mind L'eihr ellenesek különböző okok miatt.
Az alapötlet, mint látható igen eredeti a maga nemében bár emlékeztet az egyik sorozotra amely angol címe a Star Crossed. Szépen van vezetve a cselekmény is, de valami mintha hiányozna.
A történtekl után ami a végén van  és nem akarom elspoilerezni, kíváncsian várom Cara évét külföldön. :)
A borítóról, hogy egy párszót mondjak nagyon tetszik, egyszerű, de mégis nagyszerű. Örülök, hogy megmaradt az eredeti.

Értékelés
Történet 5/5
Szerplők 5/4
Szóhasználat 5/5
Cselekmény 5/4
Bórító 5/5
Tartalom leírás 5/4
Cím fordítása 5/5

♥♥♥♥

xoxo
Elle

You Might Also Like

0 Vélemény