C. C. Hunter Born at midnight Született éjfélkor

6:30

C. C. Hunter
Born at midnight
Született éjfélkor



Impressum
Cím Born at midnight / Született éjfélkor
Író C. C. Hunter
Fordító Páztor Judit
Sorozat Shadow Falls / Alkonyvölgy tábor #01
Eredeti Kiadó St. Martin Griffin's
Magyar Kiadó Könyvmolyképző kiadó
Eredeti kiadás éve 2011
Megjelenés éve (magyarul) 2014
Nyelv(olvasás) magyar
ISBN: 9789633738597

Tartalom
Miután egy este Kylie Galen rossz partira, rossz emberek közé keveredik, örökre megváltozik az élete. Anyja Alkonyvölgybe küldi ‒ egy problémás tinédzserek számára szervezett nyári táborba ‒, ám megérkezése után alig néhány órán belül fájdalmasan világossá válik számára, hogy társai nem egyszerűen csak „problémásak”. Alkonyvölgyben vámpírok, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok és tündérek tanulják és gyakorolják, hogyan használhatják különleges képességeiket, hogyan tarthatják kordában bűverejüket, és hogyan élhetnek a normális világban. 

Kylie ugyan mindig másnak érezte magát kortársainál, de abban is biztos, hogy ezekhez a paranormális szörnyszülöttekhez sem tartozik. Vagy mégis? Ők váltig állítják, hogy Kylie közülük való, és nem véletlenül került a táborba. És mintha az élet nem lenne már így is épp eléggé bonyolult, belép a képbe Derek és Lucas is. Derek egy féltündér, aki eltökéli, hogy Kylie-t a barátnőjévé teszi, Lucas pedig egy oltárian szexi vérfarkas, akivel a lánynak titkos közös múltja van. A két fiú nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis mindketten rabul ejtik Kylie szívét. 
Bár Kylie-t mélyen összezavarja az egész helyzet, és semmiben sem biztos többé, egy dolog minden kétséget kizáróan kiderül számára: Alkonyvölgy pontosan az a hely, ahová tartozik.

Vélemény
Hát igen ennek a történetnek nem a borítója, hanem a címe vett meg magának és gyakorlatilag úgy olvastam el, hogy a borítót meg sem szemléltem, a leírást pedig el sem olvastam. Hogy miért magam e tudom, de megfogott a cím és sejtettem, hogy valami új természetfölöttivel kerülök közelebbi kapcsolatba és igazam lett, aminek őszintén örülök.
Rögtön mondanám, a történet itt jelenleg nem iskolára, hanem táborra alapozza a történéseket, és a szerző egy sablont használ ki nagyon jól és egyedi ötletekkel, bele keverve némi meglepetést. Mint várható a történet egy szokásos beavatási rítust eszközöl V. Propp szavaival élve, amelyben a lány felfedezheti ki is ő, vagy inkább mi.
A szerzőnek és a fordítónak sikerült összehoznia egy kellemesen olvastató történetet, amit nem lehet letenni vagy abbahagyni és a szereplőket sem akarom péklapáttal agyon veregetni.
Szóval a szereplők szépen ki lettek dolgozva kezdve Kylie-val, akinek fogalma sincs semmiről és közben mégis eszi a kíváncsiság,  hogy igaz-e ez az egész miközben barátokat szerez és szerelemeket. Hát igen, mint mindig ott van az a bizonyos szerelemi háromszög, amit valahogy nem kedvelek a történetekben és olyanná teszi a főhőst, amilyenné egy elő, létező embert nem, de ezen kivételesen elsiklottam, mert itt nem volt túlzottan kiemelt. De lássuk kik a másik két szenvedő alany. Ott van mindjárt Lucas, a veszélyes rosszfiú, akit a lány régóta ismer és meg van  köztük a kémia is, aztán persze Derek a félig Fae, tündér fiú, aki türelmesen próbál várni és amolyan barát szerepet is magára vesz.  Ha már barátok akkor meg kell említeni a vámpír Dellát és a dyslexiás boszorkányt, Mirandát, akik folyton marják egymást miközben egy bungalón osztoznak és persze a kis varangyot, aki valamiért vicces volt a számomra így elképzelve. És a kedves táborvezető hölgy, akinek elfelejtettem a nevét meg a bunkó a FBI-sok, mind hozzá tesznek valamit ehhez az az érdekes  történethez nem beszélve a szellem hapsiról .

Tér é idő szempontjából megfelelően volt kidolgozva a történet. Persze, mint minden ilyesmi Amerikában játszódik megfelelően bemutatva azokat az eseményeket, amik szerethetővé és izgalmassá teszik a sztorit.
Visszatérve a borító témára az amerikai siralmasan néz ki, míg a magyar kicsit jobban. A sorozat további címeit is ötletesnek találom a Goodreads alapján. Örülök, hogy nem olvastam a tartalmat, mert így tartogatott a könyv meglepetést a első 100 oldalon is és nem éreztem úgy mintha olvastam volna.
Hogy kinek ajánlom, azoknak akik kíváncsiak arra ki az a hapsi, vagy mit keres varangy a történetben, vagy azoknak akik kedves kis jól megírt történet vágynak egy párórára vagy egy kis csajos civakodást olvasnának. Majd elfelejtettem megemlíteni Perryt, aki szerintem a vége felé igen cuki lesz.
 
Értékelés
Történet 5/5
Szerplők 5/5
Szóhasználat 5/5
Cselekmény 5/5
Borító 5/2
Tartalom leírás 5/3
Cím fordítása 5/5


♥♥♥♥♥
5 csillag, de meglátom többször olvasós-e


xoxo

Eloise 

You Might Also Like

0 Vélemény