Kelly Creagh Neverore Soha már

3:02




Impressum
Cím Nevermore /Sohamár
Író Kelly Creagh
Fordító Farkas János
Sorozat Nevermore 1
Eredeti Kiadó Atheneum Books for Young Readers
Magyar Kiadó Könymolyképző
Kiadás éve 2010
Megjelenés éve (magyarul) 2013
Nyelv(olvasás)Magyar
ISBN: 978 963 373 339 4 

Tartalom
Isobel Lanley, a pom-pom lány elborzadva veszi tudomásul, hogy Varen Nethers-szel kell megírnia az angol dolgozatát. A dolgozat leadási határideje hihetetlenül igazságtalan módon a rivális focicsapat elleni nagy mérkőzés napjára esik. A hűvös és tartózkodó, cinikus és éles nyelvű Varen már az elején tisztázza, hogy a dolgozaton kívül nem akar a lánytól semmit. Isobel azonban hamarosan kifogásokat kezd keresni, hogy Varen-nel találkozhasson, miközben egyre jobban elszakad barátaitól és az erőszakos és féltékeny barátjától. Isobel egyre mélyebbre merül Varen álomvilágába, ami a jegyzetfüzetébe írt sorokból kelt életre, egy világba, ahol Edgar Allan Poe félelmetes történetei válnak valóra.
Ahogy egyre jobban felfordul körülötte a virág, Isobel felfedezi, hogy az álmoknak és a szavaknak sokkal nagyobb az erejük, mint azt gondolta és, hogy a legijesztőbb valóság az, amit az elme annak hisz. Képes lesz megmenteni Varent az Őrülettől, ami fogva tartja őt vagy mindkettőjüket felemésztik Varen rémálmainak árnyai?

Vélemény
A borítója nem tetszik, a szereplők számomra valahogy nem így jelennek meg. A belső tartalom viszont igen. A tartalom leírás pedig elmondja az első 50 oldalt nagyjából.
Nem tudom, mikor játszódik a történet mert az biztos hogy nem napjaink Amerikájában. Nem tudom, de manapság mindenkinél szokott lenni mobil. Ennek ellenére tetszett.
Azt hittem egy fajta Simone Elkes Tökéletes Kémia típusú YA kötet, de mégsem, rá kellet ébrednem, hogy ez több annál, sokkal több... Szép lassan szövődnek bele egyre jobban a fantasztikus elemek is, felépítve egy egyedi fantázia világot, mindezt Poe műveinek köntösébe bugyolálva.
Isobel és Varen karaktere igen tetszetős és megmutatja hogy nem minden a külső. Lehet gazdag attól valaki, hogy emósnak néz ki és dolgozik. Határozottan éreztem a kémiát már az elejétől fogva ami szépen lassan mindent magával rántott. Meg kell mondjam Isobel nevével a mai napig nem vagyok kibékülve valamiért egy bizonyos könyv megutáltathatta velem. A mellékszereplők és a sokadrangú szereplők is szépen kivoltak dolgozva.
Tetszett még a szép részletes érzelmek és minden leírása és a kibontakoztatása, és a végén lévő szempont
váltás sem volt hátrány.

Értékelés
Történet 5/5
Szereplők 5/5
Szóhasználat 5/5
Cselekmény 5/5
Borító 5/4
Tartalom leírás 5/4
Cím fordítása 5/5

♥♥♥♥♥



xoxo
Eloise

You Might Also Like

0 Vélemény