Laurell K. Hamilton A nevető holttest

16:32

A nevető holttest
The Laughing Corpse

 184671216098687

Impressum
Cím A nevető holttest/ The Laughing Corpose
Író Laurell K. hamilton
Fordító Jellinek Gyöngyvér & Vácziné Arnold Éva
Sorozat Anita Blake Vámpír Vadász 02/ Anita Blake Vampire Hunter 02

Eredeti Kiadó Berkeley Publishing Group/Ace
Magyar Kiadó Agave Könyvek
Kiadás éve 1994
Megjelenés éve (magyarul) 2003
Nyelv(olvasás) Magyar
ISBN: 963 863 613 3

Tartalom
Anita Blake visszatér! 
I cant sleeepppp lol.A város legdögösebb vámpírvadászának és halottkeltőjének még mindig nincs pasija, de problémája annál több. Először visszautasítja egy gazdag és befolyásos üzletember felkérését, hogy támasszon fel egy háromszáz éves holttestet. Nagy hiba. Aztán magára haragítja a valaha élt egyik leghatalmasabb vudu papnőt. Ez még nagyobb hibának bizonyul. Ha mindez nem lenne elég, Anita belekeveredik egy véres gyilkosságsorozatba is, melynek titokzatos elkövetője a békés kertvárosokban lakó családokat veszi célba. Lehet, hogy minden mindennel összefügg? Anitának minél előbb meg kell oldania a rejtélyt, ha nem akar újabb ártatlan áldozatokat. És kénytelen ellenállni a város új vámpírúra, Jean-Claude csábításának is, különben mindörökre búcsút mondhat a lelkének.

Vélemény


Még mindig nem tudom miért imádom a sorozatot, de az biztos, hogy ez a második rész olyan volt mintha nem is olvastam volna pedig szinte az összes részt kétszer olvastam.
Cute mugsA színhely ezúttal is St. Louis, ahol Anita egy amolyan bűntény a bűntényben botlik miközben meghal kollégája Peter Burke és Harrold Graynor megpróbálja felbérelni. A szálak végül egy helyen futnak össze a hátborzongató Dominga Salvadornál.
Anita ezúttal is hozza a szokásos humorát és megmutatkozik kávé függősége, miközben Jean-Claude épp csak hogy feltűnik a színen. Anitát a nyomozásban persze segíti a Természetfelettis rendőrség már amennyire tudja, miközben egy újjal zombit próbának levadászni.
Rose bombA krimi szál megint tökéletes, habár a romantika megint csak meg se rebbent bár a későbbi kötetek szinte úsznak tőle, ehhez képest. Az alak váltok hiányát érzékeltem, habár jelen volt Irving, de még sem egy Richard, egy Micah, egy Nathaniel. Edward feltűnése is hiányzott. Hol vannak a jó pasik?? Tudom később már ömlesztve jönnek és valahogy nehéz elképzelni Anitát a háreme nélkül! Ennek ellenére imádtam a könyvet.
A magyar borító megint csodálatosan szép lett, jó tudom hogy az amerikai majd 10 éve készült de az angol se egy mestermű sőt a német se.
A fülszöveg is a megszokott hatásával invitál az olvasásra.


Értékelés
Történet 5/5
Szerplők 5/5
Szóhasználat 5/4,5
Cselekmény 5/5
Bórító 5/5
Tartalom leírás 5/5
Cím fordítása 5/5

BBBBB

xoxo

Eloise

You Might Also Like

0 Vélemény