Laurell K. Hamilton Bünös Vágyak

12:20

Bünös vágyak
Guilty Pleasures

 9467653157521221239235
Impressum
Cím Bünös vágyak /Guilty Pleasures
Író Laurell K. Hamilton
Fordító Jellinek Gyöngyvér

Sorozat Anita Blake Vámpírvadász 01 / Anta Blake Vampire Hunter 01
Eredeti Kiadó Ace Books
Magyar Kiadó Agave Könyvek
Kiadás éve 1993
Megjelenés éve (magyarul) 2003
Nyelv(olvasás)Magyar
ISBN: 963 863 610 6

Tartalom


Olyan világban élünk, ahol a legfelsőbb bíróság döntése alapján a vámpírizmus megengedett. Ahol a

halottkeltőnek lenni hétköznapi foglalkozás. Ahol a természetfeletti ügyeket a rendőrség különleges osztaga kezeli. Ahol mindennapos dolog, ha az ember zombikba, vagy patkányemberekbe botlik St. Louis-ban valaki vagy valami gyilkolni kezdi a város legerősebb, leghatalmasabb vámpírjait. A rejtély felderítéséhez a vérszívók kénytelenek külső segítséghez fordulni. Ő Anita Blake. A legdögösebb halottkeltő és vámpírvadász a városban: Azt hitte, már mindent látott, de ez az ügy még neki is okoz meglepetéseket.
Laurell K. Hamilton regénysorozata Anita Blake főszereplésével.

Vélemény



Újra olvastam a könyvet, hogy rájöjjek miért szeretem, de nem sikerült. A másik célom azonban, hogy kritikát tudjak róla írni. De kezdjük az elején!
A történet St. Louis-ban játszódik, a vámpirturizmus egyik központjában, amely a szórakozásra speciallizálódott. Itt bíza meg Anita Blaket egy vámpír, hogy nyomozzon a vámpír gyilkosságok után. Anita egy hallotkeltő, aki mellékesen vámpírvadászként is tevékenykedik nem is csekély összegért.
Már ez az első könyv megmutatja nekünk Anita fanyar humorát és magát Anitát. Anita mára a kedvenc hősnőmé válta ki magát azért, mert nem fél meg tenni, amit meg kell tenni és bátran intézi azt, amit el kell intézni, nem mellesleg akkora, mint én, így adva bátorságot nekem. Na jó azért ölési rohamokat nem kapok, nem kell félni.
Untitled
Aztán szép lassan bejönnek a képbe a későbbi főszereplők. Jean-Claude a sexi franci vámpír, a hárem első tagja és Anita új mestere, de őszintén ki ne szeretné őt. Edward, Ted, vagy Ned bárhogy is nevezzük ő akkor is a szintén vicces humorú közönyös fejvadász, és persze Rafael a gyakorlatias
patkánykirály. És ott vannak még azok aki kénytelennek meghalni egy jobb cél érdekében Nikolaos és bandája.
Mind tesznek róla, hogy egy felejthetetlen krimiben vagy nyomozós izében legyen része az embernek. Bár még a romantika szálát nem is pedzegetjük és a fő gonosz még be sem libbent a képbe.
Borítóról röviden csak annyit, hogy ha nem a magyart fogtam volna a kezembe el sem olvastam volna. A magyar borítok egytől egyig gyönyörűek! Hatalmas köszönet az Agave kiadónak.
Ha a borító nem gyözött meg, akkor majd a fülszöveg megfog.


Értékelés
Történet 5/5
Szerplők 5/5
Szóhasználat 5/5
Cselekmény 5/5
Bórító 5/5
Tartalom leírás 5/5
Cím fordítása 5/5

BBBBB

xoxo

Eloise

You Might Also Like

0 Vélemény