Shannon Messenger Vihar szeli ketté

16:16

Vihar szeli ketté
Let z sky fall





Impressum
Cím: Vihar szeli ketté/ Let the Sky Fall
Író: Shannon Messenger
Fordító: Komáromy Zsófia
Sorozat: Égszakadás 01/Sky Fall 01
Eredeti Kiadó:Simon Pulse(Simon & Schuster Children’s Publishing Division)
Magyar Kiadó: ÉTK/ Merit könyvek
Kiadás éve: 2013
Megjelenés éve (magyarul): 2013
Nyelv(olvasás): Magyar
ISBN: 978 963 513 229 4

Tartalom
MEGTÖRT A MÚLT
ELVÁLASZT A JÖVŐ
ÖSSZEKÖT A SZERELEM

A tizenhét éves Vane Westonnak fogalma sincs arról, hogyan élte túl tíz éve a pusztító tornádót, amely megölte a szüleit - semmire sem emlékszik a múltjából. Azt sem tudja, hogy a gyönyörű, sötét hajú lány, aki a vihar óta minden éjjel felkavarja álmait, vajon valóban létezik-e. Csak reménykedik benne.
A lány létezik, de nem ember. A tizenhét éves Audra szilf, egy levegőelementál, aki képes kommunikálni a széllel. Audra őrző - Vane titkos őrzője -, és esküt tett, hogy akár az élete árán is megvédi a fiút közös ellenségüktől, aki mindkettejük szüleit megölte, és aki évek óta kutat Vane után.
Miután egy meggondolatlan lépés elárulja hollétüket, Audra kénytelen felfedni kilétét Vane előtt. A fiú pedig egy csapásra a szél és a szilfek csodálatos, de egyben veszélyes világában találja magát.

"Fergeteges és romantikus: egy viharos szerelmi történet" - Becca Fitzpatrick

"Audra és Vane története a magyar olvasók szívébe is szélsebesen fogja belopni magát!" - Gretty (Gretty szerint a világ könyves blog)


Vélemény
A borítót örülök hogy megtartotta a kiadó, mert ez a kép egy jelenetre emlékeztet engem a könyvből, ami
az egyik kedvencem.
A történet tér és idő elhelyezése  folyamatos volt néha megszakítva egy-egy vissza utalás erejéig arra a bizonyos napra  ezzel fokozva az izgalmakat. A történet habár olvastatta magát de dolgok igen kiszámíthatóak voltak. De hogy még se legyen olyan kiszámítható és hogy természetesen sorozat legyen kellet a végére az a bizonyos csavar. És ami tényleg kiemeli a történetet végre nem csak bizonyos lények körül forog a dolog.
Hogy miről hadoválok én össze-vissza, mindjárt elmondom.
Adott egy új faj(mármint a fantasy írók körében új), a szilfek, más néven lég elementálok, vagy ha úgy
jobban tetszik szilfek.
Van egy bizonyos ellenség aki elöl bujkál egy család és őket védelmezi egy másik család. De a bujkálásnak Audra rossz döntése vett véget, vagy mégsem miatta hal meg három ember? Végülis mindegy mert  Audra magát okolja a történtek miatt és egy ígéret  miatt elvállalja annak a felvigyázását aki minden egyes nap eszébe jutatatja rossz döntését. Ott van Vane akinek fogalma sincs az egészről, és azt hiszi elátkozzák. Majd Audra újra rossz döntést hoz és megint bajba keveri magukat.
Az írónő talán újított abban, hogy most a lány vezeti a fiút ismeretlen "szelekre", de mégis ott van a szenvedő főhősnő, akit a főhős mindennél jobban akar, és ez hogy még tiltott is teszi fel a pontot arra a bizonyos i-re.
A végén lévő két csavarból az egyikre számítottam is hiszen, miért is lenne Audra a bűnös. De a másik fordulat igazán jó húzás volt, mert egy bizonyos szinten lezárt a történet. De igaza van az írónőnek abban, hogy Audrának a tíz év után ki kellene találnia újra önmagát.
Nem tudom ti hogy vagytok vele de nekem végig olyan kettős volt a történet hol a pozitív hol a negatív irányba dőlt a mérleg nyelve. Talán megkockáztatom azt is, hogy a sablonok eredeti felhasználása. Mindenesetre várom a folytatást.

Értékelés
Történet 5/4
Szerplők 5/4,5
Szóhasználat 5/5
Cselekmény 5/4
Bórító 5/5
Tartalom leírás 5/5
Cím fordítása 5/5

BBBB
 Trailer

xoxo
Eloise





You Might Also Like

0 Vélemény