Kiera Cass A párválasztó

6:22



A Párválastó
z Selection


Impressum
Cím
A Párválasztó / The Selection
Író Kiera Cass
Fordító Gázsity Mila
Sorozat ?
Eredeti Kiadó HarperTeen, an imprint of HarperCollins Publishers
Magyar Kiadó Gabo Kiadó
Kiadás éve 2012
Megjelenés éve (magyarul) 2013
Nyelv(olvasás)Magyar
ISBN: 978 963 689 618 8

Tartalom

Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz közdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.

Vélemény
A borító csodaszép, konkrétan első látásra beleszeretem. A gyönyörű ruha mintha jégből és hóból lenne  és a lány mintha titkolna valamit de mit?? Tehát csak úgy ösztönöz hogy rajta olvass tovább, derítsd ki a titkaimat.
A leírást elolvasva csak tovább fokozódik az érzés hogy megtudjam mi vár rám. Épp annyit árul el amennyit kell és ez így pont jó.
A cím jó választás volt és örvendetes hogy a fordítás is megtartotta illik a történetre.
Az alapötletben felvélek fedezni némi Nagy ő (The Bachelor) és Az Éhezők viadala(The hunger games) jelleget, de azon kívül nagyon ötletes és fordulatos. Először nem akartam elolvasni mert olvastam egy két rossz kritikát róla de végül a borító mégis meg vett magának.
Hogy őszinte legyek nagyon tetszett America érzelmeinek kibontakoztatása és őrlődése arról hogy mi a helyes illetve Maxon aranyossága is megkapó volt először azt hittem  kapunk majd egy rossz fiút aki mégis jó(ennek van értelme?). És ha már itt tartunk be kell valljam de abszolúte nem tetszik Aspen. Adele  felvilágosításának ha lehet így nevezni nagyon örültem. Bár egy kis Maxon szemszögnek a végén örültem volna hogy betekinthessek a királyi család belsősebb családi életébe. Egyébként Maxon és America találkái miatt ilyen az értékelés.
A nevek tekintetében az írónő nem volt valami találékony Illéban (volt Amrika)  élő lányt Amerikának nevezni, aki énekel ezért lett a vezeték neve Singer?  Ázsiát Új-Ásziának hívni?
A világ felépítés ugyan érdekes…
Aminek örülök még hogy szinte kiszámítható (de akadhatnak még problémák …) és egy romantikus könnyed tündérmese, aminek bármikor szívesen olvasnám a folytatását.
Megjegyzés Cw  akart sorozatot belőle, de mégsem rendelték be, pedig a Gossip girl helyére kéne valami romantikus-felső osztályos szerelemes valami.

Értékelés
Történet 5/5
Szerplők 5/4,5
Szóhasználat 5/4 (Kicsit bővebb leírással a palotáról, kertről)
Cselekmény 5/5
Bórító 5/5
Tartalom leírás 5/5
Cím fordítása 5/5


BBBBB

Trailers( 1. Offical, 2 Fanmade)



You Might Also Like

2 Vélemény

  1. Nagyon jó az oldalad, és tetszik az értékelésed is :)
    Aspen-t én sem igazán kedveltem, ha mellette köt ki America a végén megőrülök. Ha szeretnél Maxon szemszögéből olvasni, akkor ajánlom a The Prince-t, ami a Párválasztó előtti időszakot, és a legelejét mutatja be és itt betekintést nyerhetsz a palota dolgaiba, és megismerheted a királyi párt is kicsit jobban. Nekem ez is nagyon tetszett, szóval csak ajánlani tudom. :)

    VálaszTörlés