Kiera Cass Az igazi

23:44

A kritika azért készülhetett, mert volt időm.
Kiera Cass
Az igazi


"It’s the most wonderful and terrible thing that can ever happen to you,” she said simply. “You know that you’ve found something amazing..."Impressum
Cím Az igazi/The One
Író Kiera Cass
Fordító Gázsity Mila
Sorozat A párválasztó/ The Selection
Eredeti Kiadó HaperCollins Children's Book
Magyar Kiadó Gabo
Kiadás éve 2014
Megjelenés éve (magyarul) 2014
Nyelv(olvasás)Magyar
ISBN: 978 963 689 880 3

Tartalom
A párválasztó kezdetekor a lányok még harmincöten voltak, de közülük csak egy nyerhet.
Eljött az idő, hogy a korona végre a győztes fejére kerüljön. 
Amikor beválogatták a Párválasztóba, America még csak nem is álmodott arról, hogy valaha eljuthat a korona közelébe – vagy Maxon herceg szívéhez. Ahogy azonban egyre közeleg a versengés vége, és a palota falain túl fokozódik a fenyegető veszély, America rádöbben arra, hogy mennyi mindent veszíthet – és hogy milyen keményen kell küzdenie a vágyott jövőért. 



Vélemény
A borító újra csodálatos sikerült, gratulálok a tervezőének.(pinterest:"the covers needed to go: blue, red, and white, because those are the colors of America." vagyis a borítóknak kéknek, pirosnak, és fehérnek kellet lenni  mert Amerika(ország) színei :)) A címet én személy szerint Az egyetlennek fordítottam volna, mert az igazi olyan elcsépelt meg amúgyis.
A tündér mese folytatódik de sajnos a vége felé közeledik az ember, ahogy olvassa. A helyszín még mindig Illea királyságának gyönyörű  palotája és fényűzése, a  IV. Világháború után. Illea történetét sajnos nem tudtunk meg több mindent.
De kárpótlásként betekinthetünk a lázadok világába, és a király ellenszenvével is jobban megismerkedhetünk.
A szerelemi háromszög gyakorlatilag egy pontban csúcsosodik ki  a mű vége felé, de hogy őszinte legyek az egész tűnt olyan maximum 2-3 hétnek a cselekmény szóval így ez nem sok. Egy két emberről a mű végén és elején is kiderül egy két érdekes dolog, sőt új szereplők is megjelennek, akik érdekes fordulatot hoznak.
Egyébként a lányok egyre szimpatikusabbá válnak(Elise és Celeste), de valamiért Kriss-t nem tudom ide sorolni olyan frigidnek tűnt, bár meg volt rá az oka.:)
Értékelés
Történet 5/4
Szerplők 5/4
Szóhasználat 5/5
Cselekmény 5/4
Bórító 5/5
Tartalom leírás 5/5
Cím fordítása 5/4

♥♥♥♥
The offical trailer

You Might Also Like

2 Vélemény

  1. Ugyanígy éreztem én is a lányokkal kapcsolatban, Celestet kifejezetten megkedveltem, Eliset pedig teljesen megértettem. Krisst viszont egyszerűen képtelen voltam megkedvelni, pedig nem volt egyáltalán gonosz. Nekem egyébként a magyar borítón az nem tetszik, hogy az angol meg a magyar cím is marha nagyban van rajta és így elfoglalják a fél borítót. Akkor inkább már ne rakja rá az angolt VAGY oldja meg úgy, mint a vörös pöttyös könyveken van, hogy a magyar tényleg kicsivel van ráírva.

    VálaszTörlés