Anna Perkins Lola és a szomszéd srác

13:16



Impressum
Cím Lola and the next door boy/ Lola és a szomszéd srác
Író Anna Perkins
Fordító Komáromy Rudolf
Sorozat (Anna és a francia csók 02, de önálló kötet)
Eredeti Kiadó Dutton Books, a member of Penguin Group (USA) Inc
Magyar Kiadó Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve 2011
Megjelenés éve (magyarul) 2014
Nyelv(olvasás)Magyar
ISBN: 978 963 373 567 1

Tartalom
Lola Nolan, a szárnypróbálgató divattervező nem híve a divatkövetésnek. Ő jelmezeket alkot. Minél ütősebb a szerelése – minél sziporkázóbb, furább és vadabb –, annál jobb. De bármennyire hajmeresztő is a stílusa, Lola imádja a szüleit, tűzbe menne a barátnőjéért, és merész terveket szövöget a jövőről. Szóval minden tök tuti (a dögös rocker fiúját is beleértve), amíg vissza nem költöznek a környékre a rémes/utálatos Bell ikrek: Calliope és Cricket. Miután Cricket – a tehetséges feltaláló -,ikernővére árnyékából kilépve, ismét része lesz Lola életének, a lány rákényszerül, hogy végre tudomásul vegye az érzéseket, amiket időtlen idők óta táplál a szomszéd srác iránt.


Vélemény
Tetszett a borító, ami örülök hogy az eredeti maradt, mert ilyenek képzelem el Loláékat :)
A helyszín napjaink Amerika, azon belül San Fransisco .  Mondjuk nekem volt egy kis városi idill feelin
Hogy mi tetszett ebben a könyvben sok minden volt. Kezdjük talán Lolával és személyiségével kapcsolatban konkrétan idézek az egyik tételemből:" az egyéniség velünk született, titokzatos  adottság vagyis a műalkotás segítségével hozzáférhetővé válik az önmagából építkező és önmagába záruló személyiség".  
Szeretem, hogy Lola bátran ki merte fejezni önmagát és ez talán annak köszönhető hogy egy meleg pár nevelte fel őt, bár az egyik a nagybátya volt.  Cricket az a tipikus  rendes srác tudjátok a maga cuki és aranyos bájával.  Hogy őszinte legyek lehetet tapasztalni a jellemfejlődét is a karakteren.  Egyébként tetszett a mese amit Cricket mondott el a csillagokról és az a kis műtyűr is, amit odaadott.
És ott van persze az az alapötlet, bár nem kifejezetten egyedi, de az írónő a történet cselekményét feldobta néhány egyedi klisé mentes csavarral.

Értékelés
Történet 5/4
Szerplők 5/5
Szóhasználat 5/5
Cselekmény 5/5
Bórító 5/5
Tartalom leírás 5/5
Cím fordítása 5/5


♥♥♥♥♥



You Might Also Like

0 Vélemény