Anna Randol: A liliom bűne / Sins of Virgin

22:39

Anna Randol
A liliom bűne
Sins of Virgin


Impressum
Cím A liliom bűne/ Sins of a Virgin
Író Anna Randol
Fordító Hajnal Gabriella
Sorozat Sinners Trio #01
Eredeti Kiadó Avon
Magyar Kiadó General Press
Kiadás éve 2012
Megjelenés éve (magyarul) 2015
Nyelv(olvasás) Magyar
ISBN:9789636438098

Tartalom
A botrányos életű Madeline Valdan lába előtt hever a világ. A férfiak többsége legalábbis biztosan. Az igéző szépségű kurtizán hírében álló nő egy nap megdöbbentő bejelentést tesz, és olyasvalamit bocsát árverésre, ami ritkán kerül az aukcióvezetők kalapácsa alá. Az előkelőbbnél előkelőbb urak kapva-kapnának az alkalmon, hogy maguk derítsék ki, valóban megéri-e licitálniuk… Mivel félő, hogy az árverés végeztéig sokan csalással, netán erőszakkal próbálnák megszerezni, amit akarnak, Madeline úgy dönt, felbérel valakit, hogy az ajánlattevők és anyagi helyzetük után kutakodjon.
Gabriel Huntfordot, a jóképű, intelligens nyomozót jelölnék ki mellé. A férfi azonban habozik, elvállalja-e a megbízást, mert más cél lebeg a szeme előtt: az, hogy megtalálja a húga gyilkosát…
A nyomozó végül kötélnek áll, ám ami kezdetben egyszerű feladatnak indul, hamarosan túlnő önmagán: valaki Madeline életére tör. A nő kénytelen lesz megbízni Gabrielben, és minél több időt töltenek együtt, annál nyilvánvalóbbá válik: a legkevésbé sem közömbösek egymás számára. Vajon Madeline képes lesz megnyitni a szívét a férfi előtt, és felfedni előtte legféltettebb titkát? Vagy a végzet asszonya álarca mögé rejtőzve éli tovább az
életét?
Anna Randol (Titkos csók) legújabb regényében a perzselő szenvedély és
a szerelem ígérete tör magának utat az izgalmak, sötét titkok és veszélyes
helyzetek szövevényében a beteljesedés felé.

Vélemény
Hol is kezdjem? Talán a legegyszerűbb lenne a címnél, habár egy nem minden napi története
t kapunk, de hogy a cím is ellentétbe ütközzön? A liliom bűne, igen jó látható, hogy a ha valaki asszociál Az ártatlanág bűne, ami mindjárt be is vezet minket a főszervezőelvébe a műnek.
De kezdjük az elején. Mi is lenne rendhagyobb annál, hogy egy nő licitháborút hirdet a szűzeségére,  na de mindezt úgy, hogy közben nem a 21. században vagyunk, egy olyan nő követi el, akit fél Londonnal láttak az elmúlt hat hónapban, és mindezt egy férfi klubban követi el. No igen. Anna Randolnak egyedi és jól kivitelezett, nem éppen megszokott ötletei vannak a történelmi romantika terén, amit felüdítő olvasni, a megszokott történet vezetések között. Mindenképp figyelemre méltó, hogy az író maga is ezen megszokásokat használja, mégis egyedien. Ugyan melyik történelmi regényből ne hiányozhatna egy jó kis kém sztori vagy egy zsaroló esetleg gyilkos utáni nyomozás, úgy mellékesen? Van egy kéjes ajánlatunk és egy kéjgyilkos. Hogy mi sül ki ebből?
Egy kém titkos akcióban, és egy nyomozó látszólag testőrként, amúgy magán szakállra a gyilkos után. Megkapjuk a szokásos civakodó-flörtölödést a famme fatale és a szentéletű nyomozó közt. Majd kiderül, hogy azért nem minden ilyen egyszerű, mert mindennek bizony súlyos ára van.  És mi köze mindezeknek az licitálókhoz, hogy ott leselkedik köztük a háttérből egy gyilkos és egy elfeledni kívánt apa is.
Igen, jó kis fordulatokban gazdag történet, ami olvastatja magát. A maga nemében az egyik legjobb.

Értékelés
Történet 5/5
Szerplők 5/5
Szóhasználat 5/5
Cselekmény 5/5
Bórító 5/4
Tartalom leírás 5/
Cím fordítása 5/5

♥♥♥♥♥

xoxo

Elle

You Might Also Like

0 Vélemény