Miranda Kenneally Kivédhetetlen szerelem

15:06

Miranda Kenneally
Kivédhetetlen szerelem




Impresszum
Cím: Kivédhetetlen szerelem/Catching Jordan
Író: Miranda Kenenally
Fordító: Vince Judit Andrea
Sorozat Hundred Oaks #1
Eredeti Kiadó Sourcebooks Fire
Magyar Kiadó: Móra -LOL sorozat
Kiadás éve: 2011
Megjelenés éve (magyarul): 2014
Nyelv(olvasás): Magyar
ISBN: 9789631197587

Tartalom
Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.
A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?

Vélemény
A borító kicsit megtévesztő, de gondoltam vágjunk bele, és nem bántam meg. Habár az amerikai borítóval talán jobban elnyeri a tetszésem első pillantásra, amiben a fülszöveg is megerősít.

Napjaink Amerikájában járunk, de van egy két dolog ami nem áll össze. Az szép és jó,  hogy foci, de mit keres egy lány a csapatban? Én nem tudok arról a páros korin, táncon stb.-n kívül ami koedukált lenne, nem tudom, hogy a foci szabályzatba szerepel-e  olyan, hogy lehet-e női csapatag egy férfi csapatban, de egy biztos, mindenesetre érdekes alap szituációt eredményezet. Alapötlete nem rossz, ahogy a narrációja i olvashatóvá teszi az eseményeket.
A szereplők közül kezdeném Ty-jal, akit abszolút nem kedveltem, túl közhelyes (szexi focista, rossz sorsú család stb.) enyhén érzéketlen és a dolgokat túl elsiette, már az elején tiszta volt számomra, hogy nem tetszik a srác. Habár más vár az ember, ha beharangoznak egy srácot a fülszövegben.
Jordan apja szintén egy megosztó figura volt, de végére megkedveltem, és megérthető miért aggódik a lányáért mint minden szülő, ráadásul fiúk között "harcol" az ő kicsi lánya. De számomra az fordította meg a dolgokat, hogy  amikor kellet ott volt és támogatott.
Henry vagy Sam, a focis cuccok miatt őszintén nem emlékszem melyik a keresztneve, de egy biztos első Ty-jal való  "megismerkedés" után reméltem ő lesz a szőke herceg, és ráadásul annyira ott volt már az elején is meg úgy az egészbe pl. hogy ott aludhatott a lánnyal, hogy mindenki tudott erről Jordanon kívül. Értem hogy miért kellhetett Ty mint szereplő elvégre ő döbbenti rá a lányt, hogy kit szeret valójában, ő indította el igazából az eseményeket.
Jordan-nak nálam kettős volt a személyisége Ty-jal és Ty nélkül. A Ty nélkül Jordant szeretem, mert a csapattal meg volt az a tipikus fiús haver viszony amivel jól irányította őket és meccsen kívül pedig barátok voltak, és közben Jordan meg volt a lányosabb dolgok nélkül.  És ott volt a Ty-ért hisztérikusan rajongó tiniszerű lányos lány, ami nem állt jól a karakterhez.
Összességében ez egy kivédhetetlen aranyos történet hatalmas hullámvölgyek nélkül, mit nyugodott szível, ajánlok mindenkinek egy kellemes őszi/tavaszi délutánra.



Értékelés
Történet 5/4
Szerplők 5/3
Szóhasználat 5/5
Cselekmény 5/4
Bórító 5/3 v. 4
Tartalom leírás 5/5
Cím fordítása 5/3(Nem tudom hogy jött össze egy teljesen más cím)


Fanmade trailer


♥♥♥♥



xoxo
Eloise

You Might Also Like

0 Vélemény